• architectural-design-architecture-building-443383.jpg
  • architectural-design-architecture-blue-sky-443378.jpg

De enkelte aktivklasser

Aktier

Vi er selektive i vores tilgang til aktier. De store tunge indeksaktier er ofte for dyre på grund af benchmark investering. Vi udelukker ikke køb i tunge dyre aktier, men er ofte købere når de falder markant.

Vores investeringsfilosofi bygger på analyse af aktiers grundlæggende værdi. Vi følger grundlæggende den skole som kendes ved investering i value eller small capaktier.

Læs mere om vores synopsis om Warren Buffet fra 1996. (Word Dokument)

Læs vores analyse af Carlsberg fra 2001 som Warren Buffet vil gøre det. (Word Dokument)

Læs Warren Buffet og Carlsberg fra 2003 (Word Dokument)

 

Obligationer

Vi mener fundamentalt at statsobligationer er for dyre, og foretrækker kreditobligationer i den gode ende af investment grade. Vores foretrukne obligationer har i en årrække været danske realkreditobligationer og tyske pfandbriefobligationer.

Se vores foredrag om investering i obligationer her

 

Valuta

Det største investeringsområde i verden er valutamarkedet. Undersøgelser foretaget af centralbankernes centralbank (bis.org) viser, at de beløb der omsættes på de globale valutamarkeder langt overstiger alle andre markeder tilsammen.

Valutamarkedet er samtidig det mest likvide marked for handel med finansielle aktiver, og transaktionsomkostningerne er minimale i forhold til obligationer og aktier.

Valutamarkedet skal ses som en selvstændig aktivklasse, der har en lav korrelation med aktier og obligationer, og da valutamarkedet ikke nødvendigvis bevæger sig sammen med aktier og obligationer kan valutamarkedet anvendes til at ændre den samlede investeringsporteføljes afkast og risiko.

Specielt kan valutaoptionsmarkedet bruges til at øge eller reducere den finansielle gearing.

Moller & Company har været aktiv på det globale valutamarked siden 1983, og resultaterne er meget synlige i de virksomheder, der har anvendt valutamarkedet som en ny aktivklasse.

Moller & Company har udviklet en egen model, der er driftssikker på 14. år, og som beregner den enkelte valutas styrke og svaghed mod 18 andre valutaer på daglig, ugentlig eller månedlig basis, samt tager højde for korte renteforskel og den enkelte valutas bevægelse (momentum).

Læs foredrag for ledende medarbejder i Danske Bank omkring anvendelse af valutaoptioner

(Powerpoint præsentation)